Wat is de Kangoeroe Klup?
De Kangoeroe klup is een gezellige club voor kinderen van c.a. 2 ½ – 6 jaar waar je lekker kunt sporten en spelen met leeftijdsgenootjes.
Bij de Kangoeroe Klup worden veel spelletjes gedaan met ballen, pionnen, hoepels en nog veel meer.

 Waarom de Kangoeroe Klup?
De Kangoeroe Klup is door onze bond, de KNKV, in het leven geroepen om verschillende redenen. Het belangrijkste doel is kinderen zo veel mogelijk  laten bewegen. Maar ook met elkaar plezier maken en samen te spelen. De Kangoeroe Klup is voornamelijk een klup die zich richt op het meer en beter laten bewegen van kinderen van 3-7 jaar. Uiteraard willen we ze op die manier ook kennis willen laten maken met korfbal en al haar positieve kanten.

De Kangoeroe Klup speelt daarmee ook in op maatschappelijke ontwikkelingen zoals het steeds vaker voorkomen van obesitas bij kinderen en de aandacht voor normen en waarden die bij Korfbal heel normaal zijn.

Kangoeroes Klup bij WKV Argus:
Het team van begeleiders bestaat uit leden van Argus en ouders van Kangoeroes. Met dit team proberen zij de kinderen een zo veelzijdig mogelijk programma te bieden waarin rekening gehouden wordt met de verschillende leeftijden en de verschillende manieren waarop de kinderen behoefte hebben aan beweging. Ook komen spelletjes en oefeningen regelmatig terug in het programma, jonge kinderen hebben behoefte aan herhaling en bekendheid, het biedt een stukje duidelijkheid en veiligheid waar kinderen zich prettig bij voelen. Ze weten ook waar ze aan toe zijn.

Aan het einde van het spelen kunnen de kinderen lekker limonade drinken en wordt er gezorgd voor een (gezonde) snack zoals fruit of een pannenkoekje. Voor de (groot)ouders en andere begeleiders staan thee en koffie klaar en ……….. mee doen mag altijd!

Wanneer:
Iedere tweede zaterdag van de maand wordt er een programma aangeboden van 10.00 tot 11.00 uur op het veld en van 9.00 tot 10.00 uur in de zaal. De locatie is afhankelijk van de periode het seizoen, zie hiervoor het schema.

Contact:
Wil je op de hoogte blijven van Kangoeroe Klup voor de data en thema’s of heb je vragen? Mail dan naar kangoeroes@wkvargus.nl

Nog meer Kangoeroe Klup? Maak kennis met de vriendjes van de Kangoeroe Klup en kijk voor leuke spelletjes op www.kangoeroeklup.nl

Schema voor de zaal, seizoen 2023/2024.

December: 2, 9, 16, 23 en 30 (2023)

Januari: 6, 13 en 27 (2024)

Februari: 3,10, 17 en 24 (2024)

Maart: 9 en 16 (2024)

In de zaal is de Kangoeroe Klup altijd van 10 tot 11 uur.